На Техничкој школи у Обреновцу замењена је стара столарија. Дотрајала врата и прозори на управној згради школе, замењени су новим, тако да ће се већ наредне школске године, настава у овој школи одвијати у бољим условима. Представници Градске општине Обреновац данас су посетили Техничку школу.

Председник Градске општине Обреновац Мирослав Чучковић истакао је значај ове образовне установе за општину Обреновац.

– Техничка школа поред Гимназије у Обреновцу, најважнија је образовна институција у нашој општини. Посебно, у наредним годинама, имаће велику улогу у друштву, с обзиром да су занати нешто што одумире. Наиме, на свим нашим градилиштима људи који обављају неке занатске радове, најчешће су старости од 60-70 године, што значи да у будућности морамо имати нову генерацију која ће добити прилику да овамо стекне потребна знања на свим нивоима образовања, па да на крају и лепо зарађује – рекао је Чучковић.

Он је навео да ће се и у будућем периоду наставити са улагањима у образовни систем и адекватно школовање младих занатлија, како бисмо очували услуге које су нам неопходне.

Помоћник председника Градске општине Обреновац Драган Блажић овом приликом нагласио је да ће наредне школске године, током зимских месеци, ученици Техничке школе имати повољније услове, јер је објекат великим делом обновљен.

– Ово је само наставак свих оних радова и активности које смо спроводили у Техничкој школи у Обреновцу. Сви ученици ове школе имају добре услове за едукацију, уз изузетну опрему и наставнике. Бринули су нас услови у овој школи, наиме ради се о старијем објекту, који је било неопходно реновирати и за шта смо добили средства. Сви прозори у школи и радионици су замењени, те ће бити знатно бољи услови за учење – казао је Блажић.

Директорка Техничке школе Рајка Бабић истакла је већ дугогодишњу добру сарадњу школе са Градском општином Обреновац и надлежним Секретаријатом.

– Од  2018. године, када је решен проблем блокаде школског рачуна, у сарадњи са нашом Градском општином Обреновац, Градом Београдом, Секретаријатом за образовање и дечју заштиту, побољшани су услови у школи. Асфалтирани су терени, где када је лепо време ученици имају часове физичког, затим опремљена је школа, добили смо две године заредом рачунаре, а када се заврши настава, радићемо на унапређењу услова у електро лабораторијама – рекла је Бабић.

Ученици ове школе истичу да су у протеклом периоду у појединим учионицама, као и на ходницима  школског објекта, током зимских месеци били лоши услови, било је хладно највише због, како кажу, дотрајале столарије која је овом приликом замењена.

У замену старе столарије новом, овом приликом уложено је 30 милиона динара.