Теквондо клуб ”Грмеч” у суботу, 4. јуна организује први ”Грмечов трофеј Обреновца ”. У хали спортова у Спортко-културном центру ”Обреновац” очекује се више од 500 такмичара из земље и иностранства. Такмичење почиње у 9.00 сати.

Председник теквондо клуба ”Грмеч” Лука Трнинић нагласио је, да су пријаве за учешће на овом спортском такмичењу поднели такмичари из Босне и Херцеговине, Македоније, Бугарске и Србије.

– Пријављено је преко 20 клубова, а пријаве за учешће на такмичењу могу се и даље подносити, тако да очекујемо још већи број учесника – навео је Трнинић.

Како у теквондоу постоје две класе, А и Б, на овом такмичењу учешће ће узети спортисти из обе класе.

У Комисији за спорт општине Обреновац задовољни су чињеницом, да је овај спорт све популарнији међу младима.

– Велико је интересовање за овај спорт, након успеха на Олимпијским играма. Велики број малишана како у Обреновцу, тако и у Србији почели су да се баве овим спортом. Донели смо  одлуку, да се у сарадњи са најстаријим клубом у Обреновцу, када је теквондо у питању, направи један велики трофеј отвореног типа, а надам се да ће овај трофеј Обреновца надаље постати традиционалан – рекао је председник Комсије за спорт општине Обреновац Милош Станковић и на крају додао да је идеја да се на годишњем нивоу организује 10 спортских манифестација чиме ће се, како каже, пружити позитиван допринос развоју спорта на територији општине Обреновац.