Недавно у Обреновцу основан је Airsoft тим ”Палеж”, чија је прва активност била организација хуманитарног турнира. На турниру у Стублинама учешће је узело 100 такмичара из неколико градова, а новац прикупљен на овом турниру биће дониран Обреновчанима оболелим од мултипле склерозе.

Председник спортског удружења Airsoft тим ”Палеж” Ненад  Лукић нагласио је да су пријаве за учлањење у клуб свакодневне, а да ће се пријем нових чланова обавити током предстојеће недеље.

Како истиче Лукић, у питању је екстремни спорт, али постоје јасна правила којих се сви морају придржавати, како не би дошло до непредвиђених ситуација и проблема.

– Ми свакако радимо на подизању колективне свести, да брину о себи и другим учесницима. Airsoft је игра која симулира приближно учествовање у некој борби – навео је Лукић.

Чланови Комисије за спорт општине Обреновац узели су учешће на турниру, а подржали су и формирање овог клуба.

– Веома смо задовољни, што је основан још један спортски клуб у градској општини Обреновац. За кратак временски период овај клуб успео је да направи озбиљну организацију, а могу слободно да кажем да су данас успели да положе и први тест организовањем хуманитарног турнира. Желим пуно среће и успеха нашем новом клубу и надам се да ће из године у годину све више напредовати, а Градска општина Обреновац трудиће се да им што више помогне, како би рад био што је могуће озбиљнији и како би временом приступили свим нашим програмима, те били додатно промовисани – рекао је Милош Станковић председник Комисије за спорт општине Обреновац.