Обреновац је био домаћин још једног спортског такмичења. У хали Спортско-културног центра ”Обреновац” одржано је првенство Београда у саватеу. Најбољи такмичари из свих београдских клубова, показали су спретност и вештине. Организатор догађаја је Савате савез Бeограда.

Председник Савате савеза Београд Милош Константиновић овом приликом истакао је, да је Обреновац добар домаћин, те да су услови у спортској хали изузетни.

Учешће је узело 12 екипа, а међу њима су и чланови клуба борилачких спортова ”Кнез Лазар”.

Представник клуба борилачких вештина ”Кнез Лазар” Дејан Маринковић истакао је, да је учешће на овом такмичењу узело седамнаесторо деце свих узрасних категорија, те да је већи број девојчица у односу на број дечака, заинтересовано за ову спортску дисциплину.

Догађају је присуствовао и члан Већа општине Обреновац Милош Станковић, који је овом приликом нагласио, да су борилачки спортови у последње време у експанзији.

– Наш локални обреновачки клуб ”Кнез Лазар” узео је учешће на овом такмичењу и то са великим бројем такмичара, што је веома важно за даљи развој клуба. Нагласићу да је континуирани рад овог клуба са децом, нешто што даје резултате – рекао је Станковић.

Учешће на првенству Београда узело је више од 80 такмичара.