Другу годину заредом у сарадњи са Канцеларијом за младе Града Београда, Градска општина Обреновац и Канцеларија за младе општине Обреновац за ученике средњих школа, реализују припремну наставу за пријемне испите за упис на факултете. Данас су представници Градске општине Обреновац посетили обреновачку гимназију, која је узела учешће у реализацији поменутог пројекта.

Како истичу из Канцеларије за младе општине Обреновац, ученици су се на спроведеном анкетирању изјаснили о потреби за додатним часовима из одређних наставних предмета.

– Све три средње школе у Обреновцу учествују у реализацији програма, па ученици имају додатне часове у циљу постизања бољег успеха на предстојећим пријемним испитима за упис на факултете – навео је Урош Мирићић, ипсред Канцеларије за младе општине Обреновац и додао, да су ученици који су прошле године похађали додатну припремну наставу, постигли изузетне успехе на пријемним испитима.

Он је ово приликом подсетио, да ће ове године, након двогодишње паузе, захваљујући Градској општини Обреновац, најбољи матуранти обреновачких средњих школа, бесплатно летовати на грчком острву Закинтос.

Директор Гимназије у Обреновцу Ивица Протић нагласио је, да је на основу исказаног интересовања ученика за програм припреме за пријемне испите, ове године организована настава из више наставних предмета, него што је то био случај претходне школске године.

– Програм је добар и за наставнике и за професоре који учествују у релаизацији пројекта. Деца активно долазе, велики број деце слуша наставу из српског језика и математике, а од ове године, ученици похађају и додатне часове социологије – навео је Протић и захвалио Градској општини Обреновац, што је омогућила спровођење овог програма.

Он је истакао, да ће припремна настава за будуће студенте трајати 4 недеље.

Помоћник председника Градске општине Обреновац Драган Блажић овом приликом подсетио је, да ученици завршних година средње школе неће плаћати прославу матурске вечери.

– Матуре за обреновачке средњошколце финансираће Градска општина Обреновац. Ученици су бирали локацију на којој би организовали прославу матуре, као и датум прославе. Ова слика ће постати уобичајена у Обреновцу, а надам се да ће из наше општине отићи даље, као пример како треба водити бригу о младима – поручио је Блажић.