У току је реализација програма ”Помоћ за малу матуру”, у оквиру којег ће бити одржани додатни часови припремне наставе за полагање завршних испита за упис у средње школе. Овај програм реализује Канцеларија за младе општине Обреновац у сарадњи са основним школама са територије општине Обреновац. Наставници српског језика и математике поред обавезних часова припремне наставе, за ученике основних школа, одржаће додатне наставне часове и на тај начин врло вероватно утицати на боља постигнућа ученика на предстојећим пријемним испитима.

У овиру програма ”Помоћ за малу матуру”, ове године у основним школама које су узеле учешће у реализацији програма, биће одржано 15 часова припремне наставе за полагање пријемних испита за упис у средње школе, из наставних предмета српски језик и математика.

– Поносни смо, што још један у низу пројеката које реализујемо за младе, првенствено је значајан њима. На младим људима је да вредно раде, а ми верујемо да ће уписати жељене средње школе. Велику захвалност дугујемо и наставницима, који предано раде свој посао, а када год имамо неку акцију, врло радо се одазову на наш позив – поручио је Урош Мирићић из Канцеларије за младе општине Обреновац.

Директорка Прве обреновачке основне школе Милена Ергарац нагласила је, да се неометано и по већ утврђеној динамици одвијају часови припремне наставе из српског језика и математике.

– Ученици имају бар једном недељно час математике, као и час српског језика. Сваки наставник држи часове ученицима у простору библиотеке или свечаној сали, где је већи простор и где ученици и наставници имају све могућности за успешну реализацију наставе. Ова настава показала се као изузетно добра пракса пред завршни испит – рекла је Ергарац.

Помоћник председника општине Обреновац Драган Блажић нагласио је, да је овај програм од значаја за ученике 8. разреда посебно у протекле 2 године, када  се настава одвијала отежано услед пандемије корона вируса.

– Одлични су резултати овог програма. Овај програм је још један у низу програма који су усмерени на ученике осмог разреда. У протеклом периоду ученици су потпуно бесплатно ишли на матурске екскурзије – навео је Блажић.