Основна школа ”Дражевац” 19. маја обележила је 130. рођендан. Тим поводом у школи је организована приредба и награђени су најбољи радови на ликовном и литерарном конкурсу. Запослени у школи заједно са ученицима припремили су и изложбу старина у Ранковића кући, која се налази у склопу школског дворишта.

Драган Блажић, помоћник председника Градске општине Обреновац је изјавио да му је изузетно драго што присуствује овом јубилеју.

– Школа у Дражевцу је изузетно битна у обреновачком образовању, с обзиром да је ово централна школа која осим Дражевца покрива и образовање деце из Конатица, Јасенка и Баљевца. Оно што ме радује јесу деца из ове школе и резултати који они остварују показује да је систем образовања добар и да овде ради добар наставни кадар – рекао је Блажић.

– Оно што јесте начин да ова школа опстане, а једно село опстаје само онда када му опстаје школа јесте оно о чему размишљамо, а то је изградња вртића који је неопходан овом крају, како би родитељи који иду на посао имали могућност да оставе своју децу овде – навео је Блажић.

Гордана Вујачић, директорка Основне школе ”Дражевац” је изјавила да је изложба ликовних радова и старина реализована уз помоћ Градске општине Обреновац и Завода за заштиту споменика.

Вујачић је истакла да је задовољна бројем ученика који похађа матичну школу и издвојена одељења.