У току је акција уређења простора излетишта ”Перило” у месној заједници Забрежје. Како истичу из Јавног предузећа за заштиту и унапређење животне средине општине Обреновац, сваке године ради се на уређењу плаже и целокупног простора за одмарање на ”Перилу”.

Директор Јавног предузећа за заштиту и унапређење животне средине Светозар Андрић навео је да сезона купања и уживања на ”Перилу”, као и на другим излетиштима у Обреновцу, почиње са првим топлим данима, најчешће у јуну.

– Има две године, како смо преузели бригу о овом простору и од тада обављамо поједине радове на овом терену. Тренутно су актуелни радови на пресипању плаже. Такође, биће обновљен целокупни мобилијар, тако да ће укоро све бити спремно за предстојећу сезону, када очекујемо купаче на овом простору – рекао је Андрић.

Како истиче Андрић, мобилијари постављени на ”Перилу” као и на другим излетиштима у Обреновцу, морају се обнављати на годишњем нивоу.

 

– Као и у Забрану, али и другим заштићеним природним добрима и овде, све доступне мобилијаре морамо обнављати буквално свaке године. Међутим, како цена грађевинског материјала варира, што је очигледно ове одине, сваке године потребно је издвојити значајну количину средстава како сви доступни мобилијари били обновљени– навео је Андрић.

Андрић је овом приликом подсетио, да се у сарадњи са Јавним комуналним предузећем ”Градска чистоћа” прати стање распрострањености комараца, а акција запрашивња одраслих форми почеће у излетишту Забран, док ће се системска акција сузбијања комараца извршити у складу са резултатима мониторинга који је у току.