У Галерији Спортско – културног центра ”Обреновац”, отворена је изложба ”(Не)озбиљни портрети” аутора Огњена Милосављевића. Прва самостална изложба овог младог уметника састоји се од 27 портрета, који на врло интересантан начин приказују славне светске писце.

Изложба је хуманитарног карактера, а сав новац прикупљен од продаје изложених слика биће усмерен на лечење Огњена Ђорђевића из Обреновца.

Аутор изложбе ”(Не)озбиљни портрети” бави се сликарством из хобија протеклих 15 година. Иако се овом уметношћу не бави професионално, Обреновчанима је овом приликом представио 27 портрета.

– Представљен је експресионистички стил, тачније апстрактни експресионизам и то по узору на чувеног енглeског сликара Френсиса Бејкона. Његови портрети приказани су као да су у покрету, а пре 15 година, пожелео сам и сам да нешто слично насликам, међутим тада ми то није полазило за руком – навео је Милосављевић.

Директор Јавног предузећа Спортско-културни центар ”Обреновац” отворио је изложбу и том приликом истакао да је Милосављевић у свету сликарства у Србији јединствен.

– Иако имамо сјајне сликаре, сигуран сам да ће Огњен дотаћи бар део славе коју је Франсис Бејкон имао – нагласио је Јегоровић.

Грађани могу погледати изложене портрете до понедељка, 30. маја.