У Обреновцу је у недељу, 15. маја, кроз уметничке радове и дружење, обележен Дан породице. Чланови хранитељских породица у сарадњи са представницима Градске општине Обреновац, сваке године обележавају овај дан.

Председница Клуба хранитеља ”Обреновац” Наташа Новаковић нагласила је велику подршку Градске општине Обреновац, коју у свом раду има ова организација.

– Наше удружење и клуб броји око 33 породице, што је око 63-64 деце. Број деце варира, јер нека деца одлазе из смештаја, излазе из система, док се нека враћају биолошким породицама. Хранитељство је река која стално тече – истакла је Новаковић.

Председница Комсије за здравље, бригу о деци и породици, родну равноправност и социјална питања Олга Миросављевић навела је значај породице као главног сегмента друштвене заједнице.

– Комисија за социјалну политику, бригу о деци и породици заједно са хранитељима обележава овај дан. Треба да негујемо и чувамо породицу, да се међусобно поштујемо, јер ћемо на тај начин сачувати како породицу, тако и град и државу – рекла је Миросављевић.