На иницијативу црквене општине и Савета месне заједнице организована је акција чишћења гробља на територији месне заједнице Стублине.

Како истиче протојереј Вељко Видаковић, гробље би требало да је огледало једног народа, те је важно да се избегне запуштање ових простора.

– Молим све грађане, посебно моје парохијане из Стублина и Великог Поља да им гробља буду света места, јер она су одраз наше душе и културе – поручио је Видаковић.

Акција чишћења гробља у месној заједници Стублине организована је и пре 3 године.

– У међувремену је настало пар депонија које су ружиле изглед целог места и гробља, тако да смо се организовали и решили да уредимо ово место. Стублине је сређено место, па тако и гробље треба да буде уређено. Овом приликом апелујем на суграђане, да за собом остављају ред – истакао је председник Савета месне заједнице Петар Петровић.

Акцији уређења гробља у месној заједници Стублине, одазвали су се и представници општине Обреновац.

– Рекао бих да је ово један успех наших суграђана који живе на селу. Грађани су се окупили и показали да желе да подигну свест грађана о постојању одређених места за остављање отпада, а да места као што су гробља нису предвиђена за то – рекао је члан Већа општине Обреновац Иван Стојић.

Велики број грађана дао је допринос овој акцији, што је и доказ да има суграђана који воде бригу о заштити животне средине.