На  терену ”Мала Раба” у Обреновцу, у суботу, 14. маја одржан је хуманитарни спопртски турнир ”Тројка из блока”. Овај турнир од 2012. године приређује хуманитарна организација ”Срби за Србе” у циљу прикупљања помоћи за социјално угрожене породице.

Како су истакли из организације ”Срби за Србе”, ове године нема тачно одређених породица за које се прикупља помоћ.

– Новац који се данас прикупи биће послат на Косово и Метохију угроженим породицама. Пријава за учешће је 200,00 динара, учесници шутирају тројке, а десетак најбољих такмичара иду у финале. У финалу се такође шутирају тројке и то са 5 позиција, а такмичари који заузму прва 3 места освојиће медаље, мајице, а победник осваја и пехар – истакао је Милош Марковић из организације ”Срби за Србе”.

Обреновчани већ осму годину препознају значај овог турнира, захваљујући којем је само у нашој општини пружена помоћ многобројним угроженим породицама.

– До сада смо помогли 12 породица, а том приликом потрошили смо 10 милиона динара. Битно је да истакнемо да је организација Срби за Србе остала најупечатљивија 2014. године за време мајских поплавва, када смо помогли преко 300 породица набавком беле технике – рекао је Марковић.

Кроз акцију Тројка из блока, до сада је организовано на стотине различитих турнира не само у нашој земљи, већ и широм света.