По завршетку грејне сезоне радници Јавног комуналног предузећа Топловод Обреновац су отпочели са санацијом цевовода. Радове су обишли представници Градске општине Обреновац.

Мирослав Чучковић, председник Градске општине Обреновац је на почетку похвалио раднике овог предузећа.

– Оно што је карактеристично за раднике Топловода јесте да су увек подједнако вредни зими и лети. Јуче је завршена грејна сезона, већ данас су почели да санирају она слаба места која су се показивала ове зиме као слабе тачке за наш топлификациони систем. Ми ћемо као општина обезбедити све што је неопходно да буде замењено и оно што желим да поручим грађанима је да без обзира на светску економску кризу неће доћи до поскупљења. Обреновац ће остати са најпоузданијим и најјефтинијим грејањем у Србији – изјавио је Чучковић.

Борис Ивковић, директор Јавног комуналног предузећа ”Топловод” Обреновац је рекао да ће сва проблематична места на топлификационом систему бити санирана.

– Једно од првих места која смо почели да санирамо је примар у Улици Вука Караџића. Овај део цевовода је био у лошем стању и ми ћемо поставити нове цеви. У овом моменту радови се одвијају и у Влашкој башти код игралишта, код Комерцијалне банке, а затим крећемо у санацију примара у главној улици. Након ових радова почињемо санацију у дужини од 160 метара код суда – поручио је Ивковић.

Он је додао да се поред радова на цевоводу одвијају и санације подстаница и коморама.

Ивковић је нагласио да ЈКП Топловод за санацију и одржавање система издваја годишње преко милион евра.