Данас је у свечаној сали Градске општине Обреновац потписан уговор о закупу производне хале између Холдинга “Прва Искра” из Барича и фирме “ГМ Инжењеринг” из Београда. Потписивању уговора присуствовали су представници Холдинга “Прва Искра”, директор производње “ГМ Ижењеринг”-а Горан Љубеновић и председник ГО Обреновац Мирослав Чучковић са сарадницима.

Основна делатност којом ће се бавити нови погон “ГМ Иннжењеринг”-а биће израда висококвалитетног намештаја. Отварањем ове фабрике отвара се 50 нових радних места.

– У првом маху отвориће се 50 нових радних места, а до краја године 120. Вредност опреме која ће се уложити у халу величине 1200 квадратних метара је око милион евра. Мени је велико задовољство што сам данас присуствовао потписивању овог уговора, јер значајно је нагласити да ће неке обреновачке фирме у кооперацији са “ГМ Инжењерингом” моћи да наступају на иностраном тржишту – рекао је Мирослав Чучковић, председник ГО Обреновац.

Горан Љубеновић, директор производње “ГМ Ижењеринг”-а, је рекао да је “ГМ Инжењеринг” млада компанија која је успела да се пробије на тржишту Србије. 

– Имамо великих успеха у индустријском дизајну и дизајну ентеријера. Наша компанија такође поседује све сертификате за продају ка руском тржишту. Определили смо се за општину Обреновац  јер је близу Београда и желимо да групишемо све наше структуре као што су логистички центар, производња и кооперација са фирмама из Обреновца. Планирамо да до краја године све ове активности пребацимо овде – казао је Горан Љубеновић.

У новој фабрици намештаја биће потребни следећи профили радника: столари, тапетари, лакирери, монтажери, архитекте, комерцијалисти, магационери, возачи и административни радници (за додатне информације контакт особа је Иван Ивановић, iivanovic75@gmail.com, 0655781983, у периоду од 08.30 до 15.30).

{youtube}FIsJHLEWtUw{/youtube}