Техничка школа у Обреновцу организатор је регионалног такмичења из четири области електротехнике, које је окупило више од стотину ученика из готово свих делова Србије.

Пожелевши успех такмичарима, председник Градске општине Обреновац Мирослав Чучковић је похвалио организаторе такмичења у Техничкој школи истакавши његов значај за Обреновац.

– Заиста сам поносан што смо данас домаћини овако важног такмичења на републичком нивоу. Наша Техничка школа је још од процеса такмичења заваривача била неко ко је препознат у Србији као пионир у том послу. Јако нам је значајно да сви учесници остваре добре резултате и да након школовања буду на располагању привреди. Нашој привреди су потребни добри кадрови и поносан сам на чињеницу да овде за младе људе после завршетка ове школе има посла и у Меити, ТЕНТ-у и код других привредника – рекао је Чучковић и пожелео много успеха такмичарима приликом уписа на факултет.

– Такође, желимо велику срећу победницима овог такмичења приликом уписа факултета, мислим да су факултети техничких наука сигуран пут ка добром запослењу и великој заради. Ми смо се понудили да за ових 25 школа организујемо стручне посете Меити и термоелектрани како би млади из целе Србије могли да остваре праксу у нашем енергетском гиганту. Нама је циљ да постанемо образовни центар, јер бити енергетска и аутомобилска престоница у Србији посебно у овој ери сарадње са Фиатом и новог електро аутомобила који се спрема, за све то ће нам требати стручан кадар и ово су праве прилике да до таквог кадра дођемо – нагласио је Чучковић.

Ђурађ Бањац, председник Заједнице електротехничких школа Србије је изјавио да оваква такмичења представљају популаризацију знања, технике и афирмацију наставника и ученика.

Рајка Бабић, директорка Техничке школе Обреновац је рекла да је учешће на такмичењу узело 12 школа из различитих градова и додала да Техничка школа Обреновац остварује одличну сарадњу са Заједницом електротехничких школа Србије.