Владика ваљевски Исихије освештао је објекат вртића у Белом Пољу. У присуству деце, васпитача, родитеља и гостију обављен је чин освећења. Догађају су присуствовали и представници општине Обреновац.

Вртић ”Ружица” у Белом Пољу, један је од најмодернијих вртића на територији града Београда, а тренутно у овом објекту бораве деца из Барича, будући да су у току радови на реновирању вртића у овој месној заједници.

– Посебно је важно да вртићи и школе, али и уопште сва места где се ради са децом, буду освећена јер душе су танане и велики утицај трпе, а могу трпети добре и лоше утицаје. Када су у освећеној просторији онда су заштићена од лоших утицаја – рекао је владика Исихије.

Он је овом приликом свима честитао празник Васкрсења и пожелео деци да расту у Божијем благослову.

Деца из Предшколске установе ”Перка Вићентијевић” протекле недеље, низом активности обележила су Перкине дане, а и за ову недељу заједно са васпитачима, припремили су интересантан програм.

– Данас је за нас био изузетан дан, имали смо част и задовољство да нас владика Исихије благослови и освешта вртић и да прославимо на најлепши могући начин 61. рођендан Предшколске установе ”Перка Вићентијевић” – истакла је помоћница директора ПУ ”Перка Вићентијевић” Анђелија Ружић.

Представници општине Обреновац истакли су, да ће се и даље трудити да шире капацитете вртића, како би било довољно места за сву децу.

– Вртић ”Ружица” је најновији објекат који смо изградили, како би наша деца имала што боље услове за одрастање и учење. Деца из Барича која су прешла у овај вртић до изградње новог ”Колибрија”, уживају у новом објекту и данас су имали прилику да покажу шта су научили – рекао је заменик председника општине Обреновац Милош Станојевић.

На дан освећења вртића ”Ружица”, председник Градске општине Обреновац Мирослав Чучковић поклонио је слику запосленима у предшколској установи ”Перка Вићентијевић”.