У оквиру пројекта Чиста Србија, у току су радови на изградњи канализационе мреже на територији месне заједнице Зввечка. Грађевинске радове у Улици Драге Вуковића Корчагина обишли су представници општине Обреновац са министром грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Томиславом Момировићем.

Момировић је овом приликом изнео податак који говори, да је тренутно 8% становништва Србије покривено системом постројења за пречишћавање отпадних вода.

– Ми ову ситуацију морамо променити, морамо очистити наше реке. Отпадне воде се морају прерадити и у природу избацити чиста вода, а ми се нећемо зауставити док ово не постигнемо. Овакви пројекти су мој приоритет. Џабе нам аутопутеви и брзе пруге, ако ми уништимо нашу природу – навео је Момировић и нагласио да ће у наредних 5 година бити изграђено 7.000 километара канализационе мреже, као и 250 постројења за пречишћавање отпадних вода.

Мирослав Чучковић овом приликом подсетио је, да је у протеклом периоду широм општине Обреновац изграђена канализациона мрежа у дужини од 40 километара.

– Канализациона мрежа изграђена је у насељима Шљивице, Бело Поље, Браће Југовић, на делу Ваљевског правца према Убу у Звечкој, као и у делу, дуж Шабачког пута, а додали смо и Уровце и Кртинску. Међутим, круна ових радова треба да буде изградња фабрике за пречишћавање отпадних вода – поручио је Чучковић.

Према речима Чучковића, захваљујући залагањима Владе Републике Србије, господину Јеремићу и Момировићу, на територији општине Обреновац биће изграђене 2 фабрике за пречишћавање отпадних вода.

– Обилазимо са извођачима радова све фабрике широм Европске уније,такође смо обишли и фабрике које су направљене у нашој земљи. Важно је да нова фабрика у Обреновцу буде изграђена у складу са свим еколошким стандардима – рекао је Чучковић.