На територији месне заједнице Рвати обављају се радови на асфалтирању две саобраћајнице. Наиме, већ од сутра грађани ће моћи да користе Улицу Бранислава Нушића, као и Купиначку, где је изграђена нова пешачко – бициклистичка стаза. Данас су радове обишли представници Градске општине Обреновац.
У току су завршни радови на асфалтирању Улице Бранислава Нушића, након чега ће ова улица бити спојена са Улицом Кнеза Симе Марковића, што ће знатно олакшати свакодневно функционисање грађана овог дела општине Обреновац.

Директор Јавног предузећа за изградњу Обреновца Славко Берић нагласио је да је ово предузеће у сарадњи са Градском општином Обреновац, а уз помоћ друштвено одговорних компанија успело да изгради нову пешачко-бициклистичку стазу у централном делу градске општине.

– Након више деценија, коначно ће улице Краља Милана и Рваћанска бити спојене. Од сутра сви грађани Обреновца моћи ће да користе ову улицу, урађени су ивичњаци, као и пешачко-бициклистичка стаза – навео је Берић.

У месној заједници Рвати у току је и уређење простора око дечијег игралишта.

– Желео бих испред свих мештана Рвата, да искажем захвалност свим људима добре воље, нашим комшијама, пријатељима, угледним предузимачима, привредницима, који су учествовали у изведби свега овога у месној заједници Рвати – рекао је Берић.

Он је подсетио да се већ традиционално, сваке године другог дана Ускрса, код чесме у Влашкој башти, прославља преслава месне заједнице Рвати.

– Код чесме се свети водица, долази свештеник, а то је нешто што траје годинама уназад и ми ћемо, као млађи нараштаји настојати да сачувамо ову традицију. Циљ ових радова јесте да сачувамо све оно што смо наследили и што треба да оставимо нашој деци – поручио је Берић.