У организацији Предузетничког центра Обреновац (огранак Регионалног центра за развој МСП и предузетништва “Београд”) за незапослена лица са територије Градске општине Обреновац 17. јула организована је промоција актуелних програма подршке који имају за циљ смањење незапослености.

Наиме, у току су два јавна позива којима се, уз подршку Градске општине Обреновац и у сарадњи са Националном службом за запошљавање, спроводе активности из Локалног акционог плана запошљавања Градске општине Обреновац за 2012. годину.

О могућностима да незапослена лица са евиденције НСЗ-а Служба Обреновац конкуришу за средства у износу од 200.000 динара за самозапошљавање, а послодавци за 100.000 динара за отварање нових радних места, групу од 18 незапослених лица детаљно је информисала Берта Љубоја-Балинт, руководилац обреновачке Службе НСЗ.

Јавни позив незапосленим лицима за доделу субвенције за самозапошљавање и послодавцима за доделу субвенције за отварање нових радних места- ЛАПЗ 2012. године може се погледати овде