Обреновац је другу годину заредом домаћин бициклистичке трке “Београд-Бањалука”, а церемонија отварања организована је на градском тргу. Друга етапа вози се од Обреновца до Бијељине, а трка је јединствена по томе што нема заустављања на граници и пролази се кроз две земље.23 екипе представиле су своје такмичаре који долазе из 30 земаља. Бициклисти ће у 5 етапа од Београда до Бањалуке прећи укупно 568 километара.

Милош Станковић, члан Већа Градске општине Обреновац је са поносом рекао да је почаствован што је Обреновац по четврти пут на етапи бициклистичке трке “Београд-Бањалука”.

– Прва два пута је то било као почетни старт са ТЕНТ-а Б, а други пут је била пролазна. Сада две године заредом имамо могућност да Обреновац озбиљно учествује у организацији саме трке и организацији прве и најважније етапе, а то је етапа Обреновац-Бијељина када се без заустављања прелази река Дрина – нагласио је Станковић.

Он је додао да је ова трка важна и за промоцију бициклизма у Обреновцу.

Владимир Куваља, организатор трке је изјавио да ова манифестација има за циљ повезивање и сарадњу између Републике Србије и Републике Српске.

– У Републици Српској и Босни и Херцеговини ово је највећи спортски догађај, а трудићемо се да буде и највећи у Србији. Са спортског аспекта имамо 30 земаља, ретко који догађај има прилику да доводи толико учесника из различитих земаља, а у сарадњи са домаћинима овде смо успели и то – поручио је Куваља.

Никола Стојановић из Бициклистичког клуба ”Палеж” је рекао да је трка од изузетног значаја зато што пролази кроз Обреновац.