У склопу пројекта “Асфалт до сваке куће”, асфалтира се и деоница у Рашића крају у Грабовцу. Готово два километра пута омогућиће мештанима који живе у овом крају, да лакше и брже стигну до пет километара удаљеног центра села. Поред пута урађени су и канали, као и цевни пропусти како би мештани могли да уђу у своја домаћинства и њиве.

Мирослав Чучковић, председник Градске општине Обреновац је на почетку изразио задовољство због радова на асфалтирању ове путне деонице.

– С обзиром да су ове куће најудаљеније од главног пута и са ових километар и 700 метара ми у суштини долазимо до светле будућности за ова домаћинства. Настављамо са овим активностима и у другој фамилији Рашића у Грабовцу, након тога се селимо у Доњи крај и настављамо радове у Шљивицама – рекао је Чучковић и додао да ће се радови на путној инфраструктури наставити до новембра.

– Завршавамо и водовод до сваке куће, а кроз пројекат ”Чиста Србија” канализацију ће добити сви и уз ”Трећу магистралу” то је темељ наше општине и сада треба само да радимо надоградњу потреба нашег становништва – поручио је Чучковић.

Он је изјавио да ће цевни пропусти и канали обезбедити постојаност новом путу.

Чучковић је саопштио да ће се пут који представља везу између Шабачког пута и Доњег краја у Грабовцу асфалтирати следеће недеље.

Александар Љубојевић, председник Савета месне заједнице Грабовац је рекао да се овим активностима решавају деценијски проблеми мештана и додао да је у плану постављање 12 километара асфалта у овој месној заједници.