Градска општина Обреновац одлучила је да се асфалтна база из насеља “Сава” и “Ројковац” Предузећа за путеве “Београд” измести и на њеном месту направе спортски терени и други пратећи објекти. Измештање асфалтне базе из ових насеља у сваком смислу ће побољшати квалитет живота грађана овог дела Обреновца. 

– Желим да упозорим све “добронамернике” и “душебрижнике” који су ме звали у претходних неколико дана од када смо дали налог да се ово исели, да ја нисам добио поверење грађана да бих га прокоцкао за неколико хиљада евра мита. Уколико се не буде кренуло у исељавање овог простора и свих објеката, машина и отровног отпада које се налазе овде обратићу се тужилаштву и полицији јер је директно угрожено здравље становника насеља “Ројковац”, “Сава” и “Гај” и то се не сме толерисати – рекао је Мирослав Чучковић, председник општине Обреновац. 

Др Ненад Бјелица, члан Већа ГО Обреновац, изразио је задовољство што што је донета одлука о исељавању асфалтне базе и око 7000 тона материјала, који је сировина за производњу асфалта, а који је штетан по здравље.

– На само пар стотина метара одавде имамо основну школу, обданиште и три велика насеља. Наше је да испратимо да се сав материјал на адекватан начин и у складу са законом измести са ове локације – казао је др Бјелица.

{youtube}Gcu1b6sgHHU{/youtube}