У месној заједници Вукићевица данас је одржан помен настарадалом мајору Небојши Тепавцу. Мајор Небојша Тепавац је 5. априла 1999. године страдао од дејства противрадарске ракете НАТО-а, извршавајући борбени задатак у саставу 8. ракетног дивизиона 250. ракетне бригаде ПВО.

Сваке године 5. априла, на месту погибије мајора Тепавца, породица, пријатељи, представници Војске Републике Србије, Градске општине Обреновац и удружења бораца полажу венце на спомен обележје.

Мајор Андрић Александар подсетио је на страдање мајора Тепавца.

– Овај скуп говори да Небојшин лик није избрисан из наших срца и душа, да нисмо заборавили тешка времена 1999. године. Небојшина жртва не сме да се заборави и мора бити водиља за будуће нараштаје – рекао је Андрић.

Народни посланик Ђорђе Комленски овом приликом осврнуо се на страдање народа током НАТО агресије.

– У Србији само једна ствар нема цену, а то је слобода. Кућа нам је на најлепшем, али и на прометном месту. Од наших давних предака, плаћамо скупу цену да бисмо живели у слободи, али никада нико није успео то да промени у српском народу. Те кобне ноћи, пре 23 године, Небојша Тепавац своје срце је ставио испред непријатељске ракете. Свој живот је поклонио, да бисмо ми данас стајали овде, памтили, сећали се и чували успомену на њега. Морамо да памтимо и да свакога дана своје поступке и размишљања меримо тиме, да ли смо достојни оних који су корачали пре нас, оних чија имена носимо и чијим се делима дичимо – поручио је Комленски.

Директор Јавног предузећа Спортско-културни центар Обреновац Иван Јегоровић нагласио је, да је важно сачувати од заборава хероје, који би требало да буду пример млађим нараштајима.

– Љубав према држави, патриотизам, је нешто што нас краси вековима уназад. Како бисмо сачували од заборава наше хероје, Градска општина Обреновац и Јавно предузећа Спортско-културни центар ”Обреновац” учествоваће у снимању играног филма који описује овај догађај, па мислим да ћемо уз филмове који имају за тему страдање српског народа, приказати и сачувати људе који су дали оно најдрагоценије што имају, своје животе, да бисмо одбранили своју земљу и да бисмо данас живели у миру – истакао је Јегоровић.