Веће градске општине Обреновац, на седници одржаној дана 30. марта 2022. године, на основу члана 55. Статута градске општине Обреновац (”Сл. лист града Београда”, бр. 98/19 – пречишћен текст 2 и 144/19-исправка), члана 58. Пословника Већа градске општине Обреновац (”Сл. лист града Београда” број 6/13 и 12/15) и тачке 9. Програма коришћења средстава из буџета ГО Обреновац за подршку развоја туризма и угоститељства у ГО Обреновац у 2022. години, VII-01 бр. 020-14 од 15.03.2022. године, на основу предлога Комисије за привреду, предузетништво и пољопривреду, донело је следећу

 

ОДЛУКУ

О РАСПИСИВАЊУ ЈАВНОГ КОНКУРСА

ЗА ДОДЕЛУ СРЕДСТАВА ИЗ БУЏЕТА ГО ОБРЕНОВАЦ ЗА ПОДРШКУ РАЗВОЈА ТУРИЗМА И УГОСТИТЕЉСТВА У ГРАДСКОЈ ОПШТИНИ ОБРЕНОВАЦ

У 2022. ГОДИНИ

 

1. Предмет и циљ конкурса

Предмет Јавног конкурса је учешће градске оштине Обреновац у финансирању пројеката и програма привредних субјеката који угоститељску или туристичку привредну делатност, обављају на територији природног добра „Обреновачки Забран“ или у његовом неосредном окружењу, средствима из буџета градске општине Обреновац за 2022. годину (у даљем тексту пројекат).

Циљеви конкурса су: очување и унапређење природног добра „Обреновачки Забран“; унапређење постојеће инфраструктуре и капацитета туристичке понуде и угоститељства у природном добру  „Обреновачки Забран“ и његовом непосредном окружењу (хотел Обреновац); и повећање броја туриста и  унапређење туристичке, бањске, спортске и угоститељске делатности на подручју природног добра „Обреновачки Забран“и његовом непосредном окружењу (хотел Обреновац).

 

2. Намена средстава, циљеви конкурса и износ средстава за који се конкурс спроводи

Средства намењена привредним субјектима који угоститељску или туристичку привредну делатност обављају на територији природног добра „Обреновачки Забран“ или у његовом неосредном окружењу,  могу да се користе за реализацију активности развоја инфраструктуре, реконструкције хотела Обреновац и унапређење капацитета објеката и опреме угоститељских објеката који послују у природном добру „Обреновачки Забран“ у градској општини Обреновац, и у његовом непосредном окружењу.

Укупан износ бесповратних средстава за финансирање пројеката привредних субјеката по овом конкурсу је 205.000.000,00 динара.

Појединачна помоћ по кориснику може се утврдити у висини од 1.000.000,00 до 200.000.000,00 динара, а у складу са поднетом конкурсном документацијом о степену планираног остварења циљева утврђених у тачки 1. Конкурса.

 

3. Привредни субјекти  који имају право на подношење пријава

Право на коришћење бесповратних средстава по овом конкурсу имају привредни субјекти у приватном сектору који угоститељску или туристичку привредну делатност, обављају на територији природног добра „Обреновачки Забран“ или у његовом непосредном окружењу и то они који су у Агенцији за привредне регистре, најкасније на дан 15.3.2022. године када је донет Програм коришћења средстава из буџета ГО Обреновац за подршку развоја туризма и угоститељства у ГО Обреновац у 2022.години,  као претежну делатност, регистровали:

– 5610 – делатности ресторана и покретних угоститељских објеката;

– 5629 – остале услуге припремања и послуживања хране;

– 5630 –услуге припремања и услуживања пића;

– 5510 – хотели и сличан смештај,

као и друге компатибилне делатности.

 

Привредни субјекти из става 1. ове тачке у тренутку подношења пријаве морају бити регистровани у регистру АПР-а у активном статусу и над њима не сме бити покренут привремени прекид рада, стечајни поступак или поступак ликвидације.

Право коришћења бесповратне помоћи нема  привредни субјект који  своју делатност обавља у објекту у коме се приређују игре на срећу и забавне игре, као и спортско клађење.

4. Документа коју је потребно приложити уз пријаву

Привредни субјекти подносе пријаву на конкурс у предвиђеном року Комисији за привреду, предузетништво и пољопривреду (у даљем тексту:Комисија), са потребном документацијом и то:

  • пријавни образац
  • кратак бизнис план са буџетом пројекта
  • доказ о упису у регистар АПР-а у активном статусу , најкасније на дан 15.3.2022. године

Пријавни образац је саставни део ове Одлуке.
Потребно је доставити један штампани оригинал конкурсне документације који је потписан (на местима која су за то предвиђена).
Подносиоци пријава своје предлоге пројеката попуњавају на српском језику, ћириличним писмом.
Пријавни образац треба попунити јасно и прецизно, како би пријава могла да се процени на најбољи могући начин.
Пријава у којој је конкурсна документација написана руком или писаћом машином неће се сматрати важећом.

5. Мерила и критеријуми за избор пројекта:

Сви пројекти које су подносиоци пријава предали у предвиђеном року биће процењени у складу са следећим критеријумима:

  1. Буџет и рационалност трошкова,
  2. Релевантност – квалитет пројекта и  плана активности, у смислу унапређења постојеће инфраструктуре и капацитета туристичке понуде и угоститељства
  3. Одрживост пројекта.

6. Место и рок за достављање пријаве

Комплетна конкурсна документација се доставља у једној запечаћеној коверти, заштићеној од оштећења која могу настати у транспорту.
Коверат мора садржати адресу примаоца и следеће податке:

ПРИЈАВА НА КОНКУРС  ЗА ДОДЕЛУ СРЕДСТАВА ИЗ БУЏЕТА ГО ОБРЕНОВАЦ ЗА ПОДРШКУ РАЗВОЈА ТУРИЗМА И УГОСТИТЕЉСТВА У ГРАДСКОЈ ОПШТИНИ ОБРЕНОВАЦ   У 2022. ГОДИНИ

_______________
Назив пројекта
напомену НЕ ОТВАРАТИ
Име – назив подносиоца пријаве
Адресу подносиоца пријаве

Пријава се предаје на писарницу градске општине Обреновац или шаље као препоручена пошиљка поштом на доле назначену адресу примаоца:

Градска општина Обреновац
Комисија за привреду, предузетништво и пољопривреду
Вука Караџића 74
11500 Обреновац

Пријаве послате на било који други начин (нпр. факсом или електронском поштом) или испоручене на другу адресу неће бити узете у разматрање.
Рок за подношење пријава на јавни конкурс је 15 дана од дана објављивања конкурса.
Благовременом доставом сматра се препоручена пошиљка предата пошти најкасније до истека последњег дана утврђеног рока (печат поште), без обзира на датум приспећа.

7. Поступак и рок за доношење одлуке о избору и начин објављивања исте

По завршетку Јавног конкурса и обраде пријава Комисија за привреду, предузетништво и пољопривреду, ће у року од 30 дана од завршетка Јавног конкурса утврдити предлог ранг листе предложених пројеката.

На листу из става 1. ове тачке учесници Јавног конкурса имају право приговора у року од 3 дана од дана њеног објављивања.

Одлуку о приговору Комисија доноси у року од 15 дана од дана његовог пријема и иста је коначна.
По истеку рока за приговор, односно по окончању поступка по приговорима Комисија ће израдити Извештај о спроведеном јавном конкурсу који садржи све поднете пријаве, предлог коначне ранг листе предложених пројеката и предлог Одлуке о додели помоћи и о висини исте.

Извештај се доставља Већу градске општине Обреновац на усвајање и утврђивање коначне ранг листе и Одлуке о додели помоћи и о висини исте.

Одлуку о додели средстава и о висини исте  на основу коначне ранг листе уз прибављено мишљење Комисије за привреду,предузетништво и пољопривреду, доноси Веће градске општине.

На основу Одлуке о додели средстава и о висини исте, председник градске општине Обреновац доноси решење о додели средстава и закључује уговор о финансирању пројеката средствима из буџета градске општине Обреновац.

Сви кандидати се могу информисати о резултатима конкурса на огласној табли градске општине Обреновац и на званичној интернет презентацији градске општине Обреновац.
Јавни конкурс објавиће се на званичној интернет презентацији градске општине и на огласној табли градске општине.

Пријавни образац можете преузети овде.

 

     ВЕЋЕ ГРАДСКЕ ОПШТИНЕ ОБРЕНОВАЦ

   VII-02 бр. 020- 3/ 55 од 30.03.2022. године

 

                                                                                              ПРЕДСЕДНИК

                                                                                            Мирослав Чучковић