У дијагностички центар Обреновац стигла је нова опрема. Нови мултислајсни скенер у многоме ће олакшавати будући рад ове здравствене установе.

Мирослав Чучковић, председник Градске општине Обреновац је рекао да му је драго што је у прилици да угости директоре домова здравља Обреновац и Чукарица у новој поликлиници.

– Желео бих да саопштим грађанима Обреновца да нас неколико корака дели од пријема нових пацијената у новој поликлиници. Први корак је да се рендген блок који је сада добио ове моћне машине и апарате прими од стране института Винча. Друга ствар је конкурс за пријем медицинског и немедицинског особља који ће опслуживати специјалисте са КБЦ-а Земун. Тај процес надам се да ћемо завршити током априла и маја месеца – рекао је Чучковић.

– Након дозволе из Министарства здравља, односно здравствене инспекције овај објекат ће почети да ради и прима нове пацијенте. Договор је да ради у једној смени и да се у ових 11 амбуланти може прегледати до 50 пацијената дневно, што ће на годишњем нивоу износити онај број људи који одлази у Београд на прегледе. Тако да ћемо имати тај ниво комфора и здравствене заштите који до сада обреновчани нису имали – изјавио је Чучковић.

Чучковић је навео да је нови скенер добијен као донација из Уједињених Арапских Емирата и додао да ће захваљујући новој опреми, становници који немају здравствено осигурање имати прилику да се прегледају.

Обрад Исаиловић, директор Дома здравља Обреновац је изразио задовољство због нове опреме.

– Ово је нешто што је Обреновац чекао десетинама година. Добили смо један савремени скенер и рендген, дакле ову поликлинику приводимо крају. Надамо се да ћемо у најскорије време почети и са радом. Поред радиолошке и скенер дијагностике, рендгена и мамографије ми ћемо овде имати укупно 11 специјалистичких прегледа. Сви они прегледи због којих су наши пацијенти морали да иду у Београд, сада ће моћи да обаве овде и у многоме ћемо олакшати приступ пацијентима – навео је Исаиловић.

– За све људе који немају здравствено осигурање ми ћемо се трудити да организујемо дане у недељи када ћемо радити битне прегледе за њих. Значи све оно што им је потребно, без обзира да ли имају или не здравствено осигурање – нагласио је Исаиловић.

Он је поручио да ће нова поликлиника радити под покровитељством Клиничко-болничког центра Земун.

Ненада Бјелица, директор Дома здравља ”Др Симо Милошевић” Чукарица је на почетку честитао Градској општини Обреновац на набавци нове опреме и додао да су мултислајсни скенери обично резервисани за велике болничке центре.

– Намена скенера се у последњим деценијама значајно изменила, поред оне најтеже патологије за коју је скенер неопходан, видели смо да приликом ове епидемије, нарочито код делта соја скенер је био неопходан за свакодневну дијагнозу – рекао је Бјелица.