Помоћник председника ГО Обреновац Иван Јегоревић и директор ЈП Спортско-културни центар “Обреновац” Срђан Милосављевић данас су корисницима Дневног боравка за децу и омладину ометену у развоју поклонили 120 карата за летње базене.

– Један од приоритета сваке локалне заједнице је брига о лицима која не могу сама о себи да се старају. Ово је један он начина на који општина Обреновац показује ту бригу. Сваки корисник ће добити неколико карата и моћи ће да иде на базене са својим пратиоцем. Крајњи циљ је социјализација и интеграција тих особа у друштво – рекао је Јегоровић. 

Руководилац Дневног боравка Југослава Зајић се захвалила ГО Обреновац и ЈП СКЦ “Обреновац” на донацији и нагласила да је ово наставак сарадње коју Дневни боравак већ има са СКЦ-ом.

– Оно што је предност овог поклона је што ће корисници моћи да посећују базене у пратњи својих родитеља или старатеља. Овај вид сарадње доприноси њиховој инклузији, односно даје им могућност да са другом децом и другим житељима уживају у сунчаним данима током лета – рекла је Југослава Зајић

Уколико се укаже потреба за још улазница општина Обреновац и СКЦ “Обреновац” ће обезбедити додатне карте. 

{youtube}F2hJQeCkOyE{/youtube}