У месној заједници Стублине, на делу Ваљевског пута, биће постављена нова саобраћајна сигнализација. Наиме, на овој путној деоници биће изграђене нове платформе, постављени нови лежећи полицајци, означени пешачки прелази и постављен семафор који ће обавештавати возаче о прилагођавању брзине кретања возила.

Председник Комисије за безбедност у саобраћају општине Обреновац Милош Станојевић поручио је да ће ново уређење саобраћајнице гарантовати већу безбедност свих учесника у саобраћају.

– Ваљевски пут једна је од оптерећенијих саобраћајница на подручју наше општине. У Стублинама поред овог пута налазе се основна школа, вртић и амбуланта, те из тог разлога велика фреквенција саобраћаја на овој путној деоници доводи до проблема. Биће урађене платформе које ће додатно успорити саобраћај, као и лежећи полицајци. На овај начин, обезбедићемо сигуран саобраћај – рекао је Станојевић.

Пројекат уређења саобраћајнице, Градска општина Обреновац реализује у сарадњи са Секретаријатом за саобраћај.

– На иницијативу председника Градске општине Обреновац Мирослава Чучковића долазили смо више пута у овај део Обреновца, покушавајући да пронађемо најбоље решење. Наиме, дошли смо до закључка да би за ову путну деоницу најбоље решење било постављање пешачких прелаза који би били заштићени платформама и лежећим полицајцима. На тај начин утицали бисмо на смањење брзине кретања возила – рекао је градски секретар за саобраћај Душан Рафаиловић.

Председник Савета месне заједнице Стублине Петар Петровић невео је, да су Градској општини Обреновац достављене иницијативе грађана и Савета месне заједнице Стублине за додатним уређењем главне саобраћанице у овом делу општине Обреновац, како би се унапредила безбедност свих учениска у саобраћају.

– Оно што желимо јесте пре свега, да возачи смање брзину кретања. Овде су се возила кретала великом брзином, како аутомобили и мотори, тако и камиони – поручио је Петровић.

Возила на овој путној деоници неће моћи да се крећу брзином већом од 15 километара на сат.