Председник ГО Обреновац Мирослав Чучковић одржао је данас конференцију за новинаре на којој је представио Програм подршке за спровођење пољопривредне политке ГО Обреновац за 2012. годину.

Програм обухвата исплату субвенција за отељену телад; субвенцију камате на краткорочне кредите одобрене од пословних банака носиоцима регистрованих пољопривредних газдинстава; финансирање и суфинансирање куповине и изградње складишних капацитета за житарице и пластенике за интензивну пољопривредну производњу, која утиче на квалитет приноса, и подстицај запослења угрожених категорија становништва; организацију, покриће трошкова учесника и награда за изложбу говеда и оваца у Обреновцу; учешће на изложбама и сајмовима у земљи и иностранству из области пољопривреде, као и друге активности везане за унапређење пољопривредне производње.

– Програмом мера подршке за спровођење пољопривредне политике општине Обреновац за 2012. годину утврђује се планирани распоред средстава, као и врсте и облици подстицаја, тј. мере и активности које ће општина Обреновац предузети у циљу развоја и унапређења пољопривредне производње, као и промоције пољопривредних производа на територији наше општине – рекао је на конференцији Мирослав Чучковић.

Он је најавио да ће у понедељак бити расписани конкурси за учешће ГО Обреновац у субвенционисању изградње складишних капацитета за житарице (силосa) и финасирању и суфинансирању подизања пластеника за интензивну пољопривредну производњу.

Председник Чучковић је на данашњој конференцији говорио и плановима за наредни период.

– Наша идеја је да од свих пољопривредника на територији Обреновца створимо богате и поштоване људе Оно што планирамо у буџетској 2013. години је да обезбедимо место на велетржници за све наше произвођаче, а да се о њиховим интересима брине Обреновачка пољопривредна задруга – казао је Чучковић.

{youtube}bvfB2tE-Li8{/youtube}