У току је реализација пројекта Градске општине Обреновац ”Пут до сваке куће” . У месној заједници Стублине обављају се радови на асфалтирању два путна првца. Асфалтиран је пут за Давидовиће у дужини од 505 метара, док ће пут за Луг бити асфалтиран у дужини од 465 метара.

Директор Јавног предузећа за изградњу Обреновца Славко Берић поручио је да се радови на изградњи путне инфраструктуре неће завршити, све док не буде био изграђен пут до сваке куће са подручја општине Обреновац.

– Након изградња ова два путна првца у месној заједници Стублине, у плану је асфалтирање још 10 путних праваца у овој месној заједници, што ће утицати на бољи квалитет свакодневног живота грађана овог дела општине – рекао је Берић.

Члан Већа општине Обреновац Алекса Ивошевић овом приликом нагласио је, да је главни услов равномерног развоја општине управо изгадња комплетне комуналне и путне инфраструктуре.

– Ако се деси у неком случају, да радови не буду завршени брзином која је очекивана, најчешћи разлог јесу нерешени имовинско-правни односи. Овом приликом позивам суграђане да дођу у општину и потраже помоћ за решавање имовинских проблема, који би могли ометати неке процесе изградње, а све са циљем да се унапред планирани радови реализују – поручио је Ивошевић.

Пуковник у пензији, мештанин насеља Луг месне заједнице Стублине Љуба Михајловић нагласио је да ће асфалтиран пут бити од значаја свим мештанима, власницима њива, као и грађанима који у овом делу оппштине Обреновац имају викендице.

Председник Савета месне заједнице Стублине Петар Петровић за наредни период најавио је радове на изградњи саобраћајница у месној заједници Стублине.