Расписан је јавни оглас за давање у закуп и на коришћење пољопривредног земљишта у државној својини у граду Београду. Оглас је расписан 25. марта, а траје до 1. априла ове године.

Из Канцеларије за пољопривреду општине Обреновац позивају пољопривредне произвођаче да аплицирају на јвни конкурс .

– Приликом подношења пријава, потребно је доставити потврду о регистрованом статусу, којa се може добити у Трезору, такође личну карту, којом се доказује место пребивалишта, потом потребно је да лице које конкурише у свом власништву има 0,50 хектара земљишта или уколико конкуришу у некој другој катастарској општини, потребно је да имају парцелу која се граничи са парцелом која је у државном власништву – навела је Јелена Мушкиња из Канцеларије за пољопривреду општине Обреновац и додала да  пољопривредни произвођачи са територије општине Обреновац најчешће познају услове конкурса.

Уколико подносилац пријаве није у могућности да електронским путем поднесе пријаву на јaвни оглас, може се јавити запосленима у Канцеларији за пољопривреду општине Обреновац, који ће пружити помоћ око прикупљања неопходне документације, као и аплицирања.

Мушкиња је навела да ће ове године, пољопривредни произвођачи моћи да закупе земљиште на 15 година, што је како она каже повољније будући да ће у том случају пољопривредници бити у прилици да темељније раде на земљишту, што ће им дати боље приносе.

Она је овом приликом регистроване пољопривредне произвођаче подсетила да су у току пријаве на актуелне јавне позиве, који такође трају до 1. априла текуће године.

 

Одлука о расписивању јавног огласа за давање у закуп и на коришћење пољопривредног земљишта у државној својини у граду Београду.