Захваљујући општини Обреновац фудбалски клуб ”Ројковац” добиће свлачионице, просторије за руководство клуба и делегате. На игралишту које се налази између насеља Сава и Ројковац, почела је изградња клупских просторија. Радови ће бити завршени за мање од 70 дана, како би се последње коло у пролећном делу првенства одиграло на игралишту овог клуба. Грађевинске радове обишли су представници општине Обреновац.

Председник фудбалског клуба ”Ројковац” Милош Стефановић захвалио је председнику Градске општине Обреновац, као и заменици председника Скупштине општине Обреновац Јелици Грчић и председнику Комисије за спорт Милошу Станковићу, што су изашли у сусрет потребама клуба, те је у току изградња недостајуће инфраструктуре.

О развоју спорстке инфраструктуре брине Комисија за спорт општине Обреновац, а како истичу из ове Комсије, нове просторије клуба имаће све што је потребно, како би играчи несметано функционисали.

– Фудбалски клуб ”Ројковац” има у плану да се фокусира на рад са млађим категоријама играча, што и јесте најбитнија ствар када узмемо у обзир чињеницу, да се клуб налази у кругу великих насеља Ројковац, Сава, Гај1 и Гај2. Пружићемо сјајне услове младим спортистима, који ће у својим насељима имати могућност да тренирају и да се такмиче – навео је председник Комисије за спорт Милош Станковић.

Градска општина Обреновац донирала је и комплетну опрему за тренинг фудбалерима фудбалског клуба ”Ројковац”.

За изградњу фудбалских просторија задужено је Јавно предузеће за изградњу Обреновца, а простор око насеља Ројковац, Сава и Гај биће додатно оплемењен

– Идејно решење је у завршној фази израде. Овај комплекс између насеља Сава и Ројковац биће оплемењен дрворедним садницама, ниским растињем, као и урбаним мобилијаром, тако да ће грађани овог дела Обреновца имати прилику да прате фудбалске утакмице и уживају на лепом уређену парк простору – рекао је директор Јавног предузећа за изградњу Обреновца Славко Берић.

Председник Градске општине Обреновац Мирослав Чучковић овом приликом, за наредни период најавио је и изградњу нових просторија амбуланте у кругу насеља Ројковац и Сава, а које би биле од користи грађанима ових насеља.