У спортској хали Спортско-културног центра “Обреновац” данас је одржано првенство Београда у рвању. На овом такмичењу учешће је узело 15 рвачких клубова.

На почетку такмичења присутнима се обратио Мирослав Чучковић, председник Градске општине Обреновац.

– Желим да се лепо осећате у нашем граду, да данас спортски, рвачки дух победи и да чувате овај свети спорт у будућности. Тренери који одлазе и данас уз велики пијетет према нашем тренеру Гаћуши, оно што је за нас остало је да се боримо док смо живи за будућност рвања и све медаље које ћемо донети са великих такмичења. Живела Србија, живео Обреновац! – поручио је Чучковић.

Милош Станковић, члан Већа Градске општине Обреновац је изјавио да је ово првенство веома важно за општину Обреновац.

– Обреновац има само један рвачки клуб и чинимо све како би рвање подигли на још виши ниво и да пре свега деци укажемо колико је важно базично рвање. Такође, веома смо задовољни што успевамо да добијемо организацију од Рвачког Савеза Београд и поносни смо на ту традицију. Чинићемо све и у наредном периоду како би популаризовали овај спорт и како би помогли локални клуб, који је финансиран од стране ГО Обреновац и надам се да ће то бити добар замајац како би што више деце тренирало – казао је Станковић.

Младен Кецман, потпредседник Спортског Савеза Београд је похвалио организаторе турнира и изразио задовољство боравком у Обреновцу.

Кецман је подсетио да је рвање најтрофејнији олимпијски спорт у Србији.

– Поред тога што је најтрофејнији спорт, рвање је и најбазичнији спорт и развија буквално све сегменте људског организма. За препоруку је свим родитељима да доведу своју децу да тренирају рвање, ма који спорт други тренирали. За два месеца бављења рвањем научиће гимнастику, акробатику, биће чвршћи и јачи – изјавио је Кецман.