Канцеларија за младе Управе градске општине Обреновац је у партнерству са локалним јавним предузећима током априла месеца 2012. године позвала студенте завршних година и дипломце виших школа и факултета у Србији са територије општине Обреновац да се укључе у програм “Добра Пракса”.

Циљ програма је да се помогне младима  да  напредују  у каријери, кроче  у  пословни  свет  на  најбољи  могући  начин  и  стекну  радно  искуство  у  струци.

На програм је стигло 144 пријаве. После административне провере, Управа ГО Обреновац и јавна предузећа су приступила селекцији и одабрали су 20 практиканата, који су започели са обављањем тромесечне стручне праксе. 

– Циљ је да отворимо врата јавних предузећа и дамо прилику студентима и дипломцима са територије општине Обреновац да стекну практично радно искуство у струци – рекао је координатор Канцеларије за младе Душко Крстић.

Највише пријава је стигло од стране правника и економиста, а због великог броја квалитетних кандидата нека јавна предузећа су примила и по два или три практиканта на једну позицију. Програм је конципиран тако да сваки практикант има ментора који стручно води цео програм.

Мирјана Јеремић и Вукашин Љуштина примљени су на праксу у ЈП Спортско-културни центар “Обреновац”.

– Мислим да ће ми искуство са праксе значити у даљој каријери. Пошто сам на почетку, упознајем се са радом предузећа и мислим да три месеца нису довољна да се све савлада, али свакако јесу прилика да се много тога научи. Разлика између теоријског знања које стичемо на факултету и праксе је велика и то је био главни разлог моје пријаве на овај програм – рекла је Мирјана Јеремић, практикант на позицији “самостални референт правних послова” у ЈП Спортско-културни центар “Обреновац”. 

Вукашин Љуштина, практикант на позицији “помоћник директора за економско-финансијске послове” у ЈП Спортско-културни центар “Обреновац”, до сада није имао прилику да ради у струци. 

– Овај програм мени доста значи, јер нисам имао прилике да радим у струци од дана дипломирања до сада. Ја се надам да ће ми ова пракса помоћи да у наредном периоду пронађем посао за који сам се школовао. Задовољан сам менторским системом рада и самим ментором, као и целокупним колективом. Овде су ме одлично прихватили и труде се да ме уведу и покажу сваки сегмент посла којим се овде баве – казао је Љуштина

{youtube}DpNHeGteZYg{/youtube}