У четвртак,  24. марта ове године, отворен је 43. Међународни сајам туризма у Београду. На овогодишњем сајму туризма Градска општина Обреновац, за све посетиоце припремила је презентацију туристичке понуде општине Обреновац. На Београдском сајму посетиоци ће до 27. марта ове године имати прилику, између осталог, да упознају туристичке потенцијале београдских општина, али и најзначајније туристичке атракције главног града. Сајам туризма у Београду посетили су и представници општине Обреновац.

Председник Градске општине Обреновац Мирослав Чучковић овом приликом ставио је акценат на туристичку понуду Обреновца.

– Обреновац је право место за спортски, здравствени, конгресни, духовни и стручни туризам. Поносан сам на тим који је спремио презентацију туристичке понуде општине Обреновац, на наше сјајне девојке из одељења за друштвени и економски развој општине Обреновац, које су неуморне у представљању туристичких потенцијала наше општине – поручио је Чучковић.

Директор Јавног предузећа Спортско-културни центар ”Обреновац” Иван Јегоровић нагласио је, да би услуге и програми Спортско-културног центра могли бити интересантни туристима који би посетили општину Обреновац.

– Имамо дивно позориште, базен отворен и затворен, аква парк за децу, Соколски дом који такође има шта да понуди –навео је Јегоровић.

Директор Јавног предузећа за заштиту и унапређење животне средине Светозар Андрић приликом посете овогодишњег сајма туризма, истакао је да ће ово предузеће представити пре свега заштићена природна добра градске општине Обреновац.

–Излетиште Забран, Јозића колиба, места су на које бисмо врло радо позвали наше суграђане из Београда, како би видели шта можемо да понудимо. Можемо обећати добро дружење – рекао је Андрић.

Он је посебно нагласио да у излетишту Забран посетиоци могу очекивати разноврсни садржај, попут Авантура парка, који ће и ове године бити обогаћен додатним садржајима, потом лежаљке, бициклистичку и пешачку стазу и друге атракције.

Сајам ће за посетиоце бити отворен од 10.00 до 19.00 сати, а 27. марта од 10.00 до 18.00 сати.