Канцеларија за младе општине Обреновац у оквиру програма неформалног образовања, организује бесплатне курсеве страних језика. Курсеви енглеског, немачког и шпанског језика почели су са реализацијом, а како истичу из Канцеларије за младе, ове године, млади из Обреновца показали су велико интересовање за ове програме.

Ове године полазници су могли донети одлуку о похађању курсева почетног и вишег почетног нивоа.

– Три курса страних језика, похађаће 120 полазника.  Као и претходних година, организовали смо курсеве почетног нивоа, али новина од ове године је, да полазници који су прошли курсеве страних језика прошле године, сада могу наставити континуирано да уче – навео је Урош Мирићић испред Канцеларије за младе општине Обреновац.

Обука ће трајати наредна 3 месеца, а часови страних језика одржаваће се једном недељно у трајању од 120 минута.

– Имамо изузетно добру сарадњу са младим људима из Обреновца. Пружамо програме за које су исказали интересовање, зато имамо и велики број пријављених полазника, а ми настојимо да изађемо свима у сусрет. Посебно нас радује жеља младих да се усавршавају и стичу нова знања, а циљ и јсте да у будућности имамо младе људе који ће бити способни да граде још бољи Обреновац и Србију – рекао је Мирићић.

Он је овом приликом и за будући период најавио едукативне програме, који ће бити додатно усавршени.