Поводом обележавања 23. годишњице НАТО бомбардовања, данас су представници Градске општине Обреновац, чланови породица погинулих бораца и представници удружења бораца, положили венце у центру града, на спомен обележје погинулима током бомбардовања Србије, односно тадашње Савезне Републике Југославије 1999. године.

Народни посланик Ђорђе Комленски подсетио је, да је на данашњи дан прекршено међународно право и бомбардована Савезна Република Југославија.

– Убијали су нашу децу, суграђане, наше војнике, полицајце, разарали земљу сурово, са безбедне даљине за њих, третирајући нас као колатералну штету – навео је Комленски.

Он се овом приликом осврнуо на изазове који су данас пред Србијом.

– Данас се од нас тражи да у име убијеног међународног права уводимо санкције онакве какве себи Запад не жели да приушти, а нама их намећу. Ми то нећемо и не можемо и ту неће бити компромиса. Не може бити компромиса са будућношћу Србије и наше деце – истакао је Комленски.

Комленски је  посебно нагласио, да је важно да се злочини памте.

– Нека је вечна слава свим жртвама бомбардовања 1999. године, пре свега деци, цивилима, војницима. Слава им – поручио је Комленски.

Гототво  да нема града у Србији, који се током 11 недеља напада неколико пута није нашао на мети бомбардовања

– Ми ћемо увек бити ту да подсетимо ко нам је био пријатељ, а ко непријатељ, ко је био злочинац, а ко је жртва. Данас када смо сведоци рата Русије против НАТО пакта на територији Украјине, наш став је врло јасан. Ми никада нећемо увести санкције братској Русији, а када будемо бирали између страна, увек ћемо изабрати страну Србије – навео је Ненад Бјелица.

Према расположивим подацима, у бомбардовању је уништено 25.000 стмбених објеката, оштећено је 14 аеродрома, 19 болница и 20 домова здравља.

Број људских жртава бомбардовања и даље је непознат. За 78 дана, живот је изгубило између 1.200 и 2.500 људи.