Јавно предузеће за заштиту и унапређење животне средине, поводом Светског дана шума и Светског дана вода, покренуло је акцију садње нових садница на неколико локација на територији општине Обреновац.

Директор Јавног предузећа за заштиту и унапређење животне средине Светозар Андрић навео је, да је ово предузеће у сарадњи са Саветом месне зјаднице Ушће, новим садницама оплеменило простор школског дворишта.

– Јавно предузеће за заштиту и унапређење животне средине већ традиционално обележава Светски дан шума и Светски дан вода. Савет месне зјаднице Ушће, исказао је потребу за уређењем дворишта школе Никола Тесла у Ушћу, а ми смо за ове намене изабрали саднице четинара –поручио је Андрић.

Он је нагласио да ће и у месној заједници Ратари, надлежне службе Јавног предузећа за заштиту и унапређење животне средине у сарадњи са школским одбором засадити 3 нове брезе на простору око школе.

–Отпочели смо акцију садње и у Арборетуму. Посадили смо 20 нових заштићених врста на овом простору, које се не могу видети на територији ширег дела градске општине – навео је Андрић.

Члан Савета месне заједнице Ушће Томислав Црвенковић наласио је, да је основни циљ да се најмлађим  суграђанима омогући пријатан боравак у школи и око ње.

– Ово није једина акција, наиме она је само једна у низу активности које смо планирали за наше најмлађе. Месна заједница Ушће у сарадњи са школом и родитељима деце која похађају школу, покренула је иницијативу за санацију крова на великој сали у склопу школе, са циљем да се у што је могуће краћем року уведе грејање и тиме омогуће спортске активности најмлађима, а и часови физичког током зимског периода – рекао је Црвенковић.

Он је овом приликом за наредни период, најавио и поставање новог мобилијара у дворишту школе.