Рвачки клуб ”Соко” основан је 2010. године, а тренутно у клубу тренира око 20 дечака и девојчица старости  од 15 до 20 година. Тренинге воде два лиценцирана тренера, а тренинзи за све чланове клуба су бесплатни. Рвачки клуб ”Соко” је технички организатор Првенства Београда у рвању, који ће се одржати у суботу, 26. марта са почетком у 11.00 сати у спортској хали Дома културе у Обреновцу.

Из рвачког клуба ”Соко” поручују, да је велико интересовање младих за ову спортску дисциплину.

–Тренинзи се одржавају у ОШ ”Посавски Партизани” у фискултурној сали, уторком од 20.00 до 21.20 сати и петком од 19.00 до 20.20 сати – рекао је Ненад Павловић из рвачког клуба ”Соко”.

У последње три године, општина Обреновац домаћин је Првенства Београда у рвању.

– Ове године додељено нам је такмичење за дечаке и девојчице од 15 година, као и сениоре и сениорке од 20 година. Такмичење доприноси развоју овог спорта у Обреновцу – навео је председник Комисије за спорт општине Обреновац Милош Станковић.

Рвање спада у наше најтрофејније спортове, те је велики број деце која исказују интересовање за ову спортску дисциплину.

– Рвање је јако важан спорт, јер је пре свега базичан, а може бити и комплементаран, па се као такав може комбиновати и са неким другим спортом – поручио је Станковић.