Данас је отворено ново игралиште у вртићу ”Весељко”. Новоизграђено игралиште биће од користи деци из овог вртића, која ће у наредном периоду проводити више времена на отвореном. Овим поводом, представници општине Обреновац обишли су вртић ”Весељко”.

Директор Јавног предузећа за заштиту и унапређење животне средине Светозар Андрић нагласио је да су у протеклом периоду, на различитим локацијама у општини Обреновац, отворена 23 нова игралишта намењена деци.

– Сличне садржаје за најмлађе имамо и у Забрану. Међутим у излетишту Забран ове године имаћемо и велики zip line за љубитеље адреналинских спортова – рекао је Андрић.

Он је овом приликом подсетио, да је за ову годину у плану реконструкција игралишта ”Ракета”, које ће бити обогаћено додатним садржајима, такође планира се и уређење игралишта у насељу Тополице.

Руководилац вртића ”Весељко” Сања Теофиловић истакла је да је новоизграђено игралиште лепо уређено, али пре свега безбедно, те да ће на таквом игралишту деца са задовољством проводити време, а да ће родитељи и запослени у вртићу настојати да сачвају игралиште у добром стању, што је могуће дуже.