У току је реконструкција постојеће и изградња нове водоводне мреже на подручју месне заједнице Велико Поље, што ће решити вишедеценијски проблем водоснабдевања у овом делу општине Обреновац. Упоредо, обављају се радови на изградњи водоводне мреже на територијама месних заједница Трстеница и Бровић.

Председник Савета месне заједнице Велико Поље Горан Марковић овом приликом навео је проблем водоснабдевања, као највећи свакодневни изазоз грађана овог дела општине.

– Након мајских поплава 2014. године и плављења великог броја бунара у Великом Пољу, вода је постала неисправна хемијски, али и бактериолошки.  У сарадњи са Градском општином Обреновац и Јавним комуналним предузећем ”Водовод и канализација” овај проблем решавали смо достављањем воде цистернама, међутим коначно проблем ће бити решен, обезбеђивањем прикључака на систем водоснабдевања – рекао је Марковић.

У месној заједници Велико Поље овим пројектом планирана је изградња  водоводне мреже у дужини од 10,5 километара, а постављен рок за извођење радова је 100 дана.

Из Јавног комуналног предузећа ”Водовод и канализација” поручују, да је пројекат изградње водоводне мреже у Трстеници и Бровићу други по реду пројекат који је финансиран средствима Дирекције за изгардњу Београда.

Председник Градске општине Обреновац Мирослав Чучковић најавио је радове на изградњи водоводне мреже у месним заједницама Дрен, Орашац и Љубинић, након чега ће општина Обреновац имати у потпуности изграђену комуналну инфраструктуру.

– Ово је програм који смо започели пре 10 година и изузетно сам задовољан што ћемо моћи да пружимо здраву, питку воду и ту врсту сигурности свим становницима села Трстеница – поручио је Чучковић.

Одборник у Скупштини општине Обреновац Дане Живановић посебно је истакао, да мештани Трстенице поред проблема са квалитетом воде, имају и проблеме са недовољном количином воде.

– Трудимо се да решимо све инфраструктурне проблеме села, а међу њима су и асфалтирање које се обавља у оквиру акције ”Асфалт до сваке куће”. Такође, пре неколико дана, уведена је и нова линија градског превоза – рекао је Живановић.

На територији месне заједнице Трстеница, пројектом је планирана изградња водоводне мреже у дужини од 8,5 километара, док ће на подручју месне заједнице Бровић бити изграђена мрежа водоснабдевања у дужини од 13,5 километара. Рок за извођење радова је 150 дана.

Директор Јавног комуналног предузећа ”Водовод и канализација” Бранко Матић  нагласио је, да уколико буде било потребе за изградњом додатних секундара у месној заједници Трстеница, у том случају, радове ће самостално изводити ово предузеће.

– Вредност инвестиције у Великом Пољу износи 49 милиона динара, док вредност реализације пројекта у Бровићу и Трстеници износи 70 милиона динара. Овога пута, преко милион евра је Град Београд, односно Градска општина Обреновац, издвојила за водоснабдевање у Обреновцу – рекао је Матић и закључио да се овим радовима приводи крају изградња водоводне мреже на подручју општине Обреновац.