Председник Градске општине Обреновац Мирослав Чучковић и директор Јавног предузећа за изградњу Обреновца Слободан Молеровић обишли су данас зграду старе општине која је планирана за рушење.

– Ми смо заиста храбро кренули у један процес који се зове “чишћење црних рупа” и комплетна општинска администрација и наш урбанизам је преузео активну улогу у овом процесу. Један део тог процеса је и рушење зграде старе општине, за чије  уклањање смо тражили и добили дозволу – рекао је Мирослав Чучковић.

Чучковић је најавио и рушење зграде старог суда, које би требало да буде готово до краја јула. Трећи објекат који би требало реконструисати је зграда Црвеног крста у Улици војводе Мишића (код Цанетовог сокачета) у којој ће бити смештено Јавно предузеће за заштиту и унапрећење животне средине, као и Јавно предузеће “Пословни простор”.

Осим ових радова председник ГО Обреновац је најавио сређивање фасада у главној улици у Обреновцу.

– План је да фасаде буду исте боје, беж тоналитета. И да на тај начин овај део града буде респектабилан и на понос свих грађана Обреновца – казао је Чучковић.

Директор Јавног преузећа за изградњу Обреновца Слободан Молеровић изјавио је да пре било каквог рушења зграде старе општине предстоји много посла, а то се конкретно односи на исељавање породица и обезбеђивање смештаја за грађане који тренутно живе у овој згради.

– Дефинитивна одлука општине је да се за ове породице прибаве нови објекти и тај посао добило је ЈП за изградњу Обреновца. Тренутно смо у реализацији неколико послова истовремено, не бисмо ли у врло кратком времену обезбедили те услове. У току је израда урбанистичког пројекта парцелације општинског плаца на коме је планирано да се обезбеде објекти за расељавање породица које живе у овој згради – рекао је Молеровић.

ЈП за изградњу Обреновца ради и пројекат уређења терена. Најављено је и покретање поступка јавне набавке објеката у које би породице биле расељене.
 

{youtube}VcCEs1v5QkA{/youtube}