Општина Обреновац започела је редовне пролећне активности на уређењу месне заједнице Љубинић.Овим поводом, представници Градске општине Обреновац обишли су ову сеоску месну заједницу.

Председник Градске општине Обреновац Мирослав Чучковић овом приликом нагласио је, да је основни циљ инвестиција у уређење сеоских месних заједница, управо задржавање младих на овим просторима.

– Радови на изградњи водоводне мреже почеће до краја године и ово село ће у наредном периоду добити градску воду. Такође, биће изграђени и нови путеви на подручју Љубинића – рекао је Чучковић.

У порти цркве Светог великомученика Димитрија ради се нови плато и паркинг места, а како истичу у Савету месне заједнице Љубинић, очекују да и путна инфраструктура, након обављених радова, буде боља.

У наредном периоду у плану је асфалтирање још 8 путних деоница, а у току су радови и на уређењу дома.

Председник Комисије за спорт општине Обреновац Милош Станковић нагласио је, да се у протеклом периоду радило на уређењу игралишта, које ће моћи да користе фудбалери из фудбалског клуба ”Љубинић”.

Наиме, захваљујући новом бунару који је ископан, терен ће се редовно заливати.

– У протеклом периоду бачено је око 60 тона песка, а када буде било потребе кренуће се са наводњавањем, одржавањем травнате подлоге – рекао је Станковић.