Фудбалски клуб ”Слога” из Ратара данас почиње обележавање 100 година од оснивања. Фудбалери из Ратара играли су пријатељски меч са ФК “Раднички”, а за најмлађе је организована позоришна представа, док је завршна манифестација планирана за 19. април. Тада ће на игралишту у Ратарима бити одиграна утакмица између домаћина и ФК “Партизан” из Београда.

Милош Станковић, члан Већа Градске општине Обреновац је рекао да велики јубилеј тек предстоји.

– То је један велики догађај, пре свега за мештане, али и за цео град када зна да један клуб има такву традицију какву имају Ратари. Мени је драго да се и поред тог јубилеја раде крупне инфраструктурне ствари када је у питању спорт. Имамо могућност да видимо у овим просторијама тоталну реконструкцију две свлачионице, свлачионице за делегате и комплетно реновирање фасаде саме зграде и то је нешто што ће омогућити да се врате младе селекције – изјавио је Станковић и додао да ФК ”Скела” од сутра почиње са школом фудбала за најмлађе.

– Морам да напоменем да сутра Фудбалски клуб ”Скела” ревитализује школу фудбала. Надам се да ће се то десити и у Ратарима, пошто овде има пуно деце и то је наш велики понос и нема разлога да та деца у наредном периоду немају све услове у свом селу како би тренирали – закључио је Станковић.

Предраг Миливојевић, одборник у Скупштини Градске општине Обреновац је поручио да је улагање у спортску инфраструктуру уједно и улагање у младе.

Пакетиће за најмлађе мештане Ратара донирала је компанија ,,МЕИ ТА”.