Почели су радови на изградњи вртића ”Колибри” у месној заједници Барич. Заменик градоначелника Београда Горан Весић са представницима општине Обреновац, данас је обишао почетне радове на изградњи вртића у Баричу, као и недавно изграђен вртић ”Ружица” у месној заједници Бело Поље.

Весић је овом приликом подсетио,  да је вртић у месној заједници Барич, други по реду вртић који се гради у општини Обреновац, у последњих неколико година.

– Пре 6 месеци моја покретна канцеларија стартовала је из Барича. Имали смо први састанак са грађанима, где су председника Градске општине Обреновац Мирослава Чучковића и мене питали, да ли ће Барич добити вртић. Требало нам је 6 месеци да отпочнемо са радовима – навео је Весић.

Он је нагласио, да је план да се у наредне 2 године изгради још 8 вртића на подручју Београда.

– У Обреновцу готово да нема више листе чекања за места у вртићима, али то не значи да нећемо и даље градити нове вртиће. Саградићемо вртић у Грабовцу, јер је поента да буде вртића тамо где деца живе – рекао је Весић.

Председник Градске општине Обреновац Мирослав Чучковић нагласио је да су нови, бољи услови свакодневног живота грађана општине Обреновац, повећали потребу за услугама вртића.

– С обзиром да је у Обреновцу готово искорењен проблем незапослености, постоји све већа потреба да грађани своју децу остављају у вртиће. Наши програми за пензионере, који су доброг здравственог стања такође, омогућили су најстаријим суграђанима неке додатне активности, поред оних које се односе на бригу о унуцима, тако да ће и то повећавати потребу за вртићима – рекао је Чучковић.

Он је овом приликом захвалио Скупштини Града Београда и Весићу који су, како каже, препознали потребе у протеклих неколико година, те су проблеми решавани, а нови објекти грађени.

Директор Предшколске установе ”Перка Вићентијевић” Милош Десанчић нагласио је, да је новоизграђени вртић ”Ружица” у месној заједници Бело Поље један од најмодернијих објеката у Обреновцу.

– У објекту има 8 радних соба, кухиња која снабдева овај објакат храном, а постоје капацитети да обезбеди храну и за још два објекта. Нагласио бих да је објекат опремљен најновијом опремом – објаснио је Десанчић.