У Спортско-културном центру ”Обреновац” одржано је предавање намењено пољопривредницима. На овом предавању било је речи о актуелним јавним позивима за подстицаје у пољопривреди.

Из Kанцеларије за пољопривреду општине Обреновац, расписани јавни позиви познати су пољопривредним произвођачима са територије општине Обреновац.

– Пољопривредници највише подносе пријаве на ове јавне позиве. Реч је о јавним позивима, путем којих за тракторе могу добити поврат од милион динара, док за прикључне машине могу остварити поврат у износу од 400.000 динара. Такође, овде спадају и јавни позиви који се односе на куповину пластеника, наводњавање, као и ограђивање, када јереч о воћарској производњи – навела је Јелена Мушкиња из Канцеларије за пољопривреду општине Обреновац.

Овом приликом, расписано је 5 јавних позива, а сви заинтересоавни пољопривредници могу поднети пријаве до 1. априла.

Стручна предавања намењена пољопривредницима, поред општине Обреновац, организују и друге општине.

– Упознајемо пољопривреднике са јавним позивима, али и разговарамо са њима о проблемима, чујемо сугестије, те уз њихову помоћ унапређујемо јавне позиве и решавамо актуелне проблеме – рекао је Саво Павичић, градски секретар за пољопривреду.

Укупна вредност јавних позива за ову годину је 240 милиона динара.

– Поред Министарства пољопривреде које има националне мере и партнере, ту је и Град Београд, са којим сарађују наши пољопривредници. Они имају могућност да користе субвенције и од Града, односно имају могућности на више различитих страна да користе субвенције намењене пољопривредницима. Битно је да све иде по плану, иако је овако тешко време, међутим Влада улаже велике напоре да помогне пољопривредницима – истакао је помоћник министра пољопривреде Александар Богићевић.

Све додатне информације о јавним позивима, пољопривредници могу добити у Канцеларији за пољопривреду општине Обреновац.