У току су радови на изградњи водоводне мреже на територији месне заједнице Конатице. Ради се на изградњи мреже водоснабдевања у дужини од 985 метара. Данас су грађевинске радове обишли представници општине Обреновац.

Председник Савета месне заједнице Баљевац Радојица Живковић рекао је да ће након изградње водоводне мреже, за велики број грађана из ове месне заједнице, бити доступан прикључак на мрежу водоснабдевања.

Директор Јавног комуналног предузећа ”Водовод и канализација” Бранко Матић навео је, да је рок за извођење актуелних радова 90 дана, међутим како каже, грађевински радови на изградњи водоводне мреже биће завршени и пре рока, у наредних 30 дана.

– Деоница која се сада гради је јако захтевна, те се ради посебном методом, јер су појасеви са једне и друге стране пута јако уски – рекао је Матић.

Он је овом приликом најавио преостале радове у овом делу општине Обреновац.

– Када је у питању изградња водоводне мреже у овом делу општине Обреновац, остала је још изградња једног крака мреже, у Јовановића крају у месној заједници Баљевац. Водоводну мрежу у овом делу нисмо могли изградити, јер нисмо имали сагласност власника парцела, међутим како смо проблем превазишли, приступили смо прибављању грађевинске дозволе, а радове ћемо моћи да завршимо нашим средствима, тако да нећемо морати да чекамо спровођење јавних набавки, те ће до лета бити изграђена водоводна мрежа и у овом делу месне заједнице Баљевац – рекао је Матић.

Одборник Скупштине општине Обреновац Марко Бабић овом приликом нагласио је, да ће месна заједница Конатице након изведених радова, у потпуности бити покривена водоводном мрежом.