У порти цркве Светог Василија Острошког у месној заједници Скела, у току су радови на асфалтирању прилазног пута и паркинга, као и на огради око порте. Данас је цркву у Скели обишао председник Градске општине Обреновац Мирослав Чучковуић са сардницима.

Асфалтирање прилазног пута и паркинга олакшаће долазак верника, посебно током кишног периода.

– Ово нам  значи, јер док није био урађен овај плато, приликом уласка у цркву, уносило се блато. Планирамо да и даље наставимо са радовима на уређењу цркве – рекао је свештеник Тихомир Пановић и овом приликом захвалио је Градској општини Обреновац и председнику општине Мирославу Чучковићу на донацијама.

Црква Светог Василија Острошког у Скели једна је од намлађих цркава на подручју општине Обреновац, а захваљујући помоћи донатора континуирано се ради на уређењу цркве.

– Број људи који походи овом храму  показује да треба уложити још средстава у уређење простора око цркве, треба наставити са изградњом пре свега дома који би био у склопу црквене порте. Ми смо се трудили, док смо асфалтирали све некатегорисане путеве, да радове употпунимо са уређењем централних делова наших села – рекао је Чучковић и додао да су у току грађевински радови на изградњи тротоара у Грабовцу, између основне школе и манастира, такође и радови на уређењу центарлног дела месне заједнице Стублине, где се поставља недостајућа саобраћајна сигнализација.

Поред радова на уређењу цркве, у месној заједници Скела у току су радови и на асфалтирању.

– Наставља се асфалтирање улице у Нешића крају у дужини од 900 метара. Такође, спортску халу у овој месној заједници моћи ће да користе и други, не само ученици – поручио је председник Савета месне заједнице Скела Живота Мирчетић.