Општина Обреновац је, након постигнутих успеха младог кајакаша Лазара Дубајића на многобројним такмичењима, одлучила да га награди и поклони му кајак. Дубајић је члан Кајак кану клуба ”Забрежје”, овим спортом се бави већ четири године, постижући запажене резултате. Између осталог, два пута је освојио треће место на Светском првенству за кадете у кајаку.

Дубајић је искористио прилику и захвалио општини Обреновац на донацији, изразивши наду да ће му  нови чамац донети  боље резултате на наредним такмичењима.

Општина Обреновац на овај начин желела је, да додатно мотивише младог кајакаша.

– Прошле године смо најбољем сениорском репрезентативцу који весла за ККК ”Забрежје” Душану Милошевићу, купили такође квалитетан чамац. Ове године настављамо ту традицију – навео је члан Већа општине Обреновац Милош Станковић.

Поред Дубајића у ККК ”Забрежје” тренира још 6 младих репрезентативаца који се припремају за учешће на овогодишњим такмичењима.

– Трудићемо се да у наредном периоду и осталим сениорима и репрезентативцима, сукцесивно, како будемо имали могућности, обезбеђујемо опрему и чамце. То је веома важно, јер очекујемо од њих врхунске рзултате у будућности –поручио је Станковић.