Градска општина Обреновац редовно, сваке године, организује бесплатне излете за пензионере са територије општине Обреновац. Наиме, циљ програма је да се унапреде услови свакодневног живота пензионера, али и да се подстакне друштвени активизам старијих суграђана. Председник Градске општине Обреновац Мирослав Чучковић обишао је групу пензионера, која је отпутовала на дводневни излет у Врњачку Бању.

Ове године, другу недељу заредом пензионери из Обреновца одлазе на бесплатне излете у Врњачку Бању.

– Током целе године организујемо излете у Врњачку Бању, јер је бања једнако лепа током свих годишњих доба. Такође, овамо су организовани и лекарски прегледи који су пензионерима јако значајни – навео је Чучковић и позвао све пензионере, грађане Обреновца, заинтересоване за бесплатне излете, да поднесу пријаве и сачекају свој термин.

Он је подсетио, да је од документације потребно доставити пензиони чек којим се доказује статус пензионера и фотокопију личне карте, којом пензионери доказују да су грађани општине Обреновац.

– Такође, домаћице које немају остварену пензију, могу поднети пријаве и отићи на излет. Наш циљ је, да што већи број људи прође овакву врсту рехабилитације – поручио је Чучковић.

Чучковић је овом приликом најавио и бесплатне дводневне излете за ученике осмог разреда основне школе.

– Са руководством Врњачке Бање, договорили смо идентичне бесплатне дводневне екскурзије за осмаке из свих школа са територије општине Обреновац. Они су сада заслужили да се лепо проведу и спреме за пријемне испите за средње школе – рекао је Чучковић.