У току су радови на изградњи 4. фазе обилазнице око Обреновца у дужини од 630 метара. Након новоизграђене саобраћајнице, саобраћај у овом делу градске општине Обреновац биће додатно растерећен, што ће повећати безбедност свих учесника у саобраћају. Грађевински радови око Тамнавске улице биће завршени до краја године.

Председник Градске општине Обреновац Мирослав Чучковић најавио је изградњу комплетне инфраструктуре на Тамнавској улици.

– Биће изграђене и кишна и фекална канализација, како са једне тако и са друге стране улице. Такође, улица ће имати и пешачки тротоар, а паркинг  који тренутно постоји између робне пијаце и тржног центра Југопетрол биће уливна саобраћајница и лепеза за Ваљевски пут. Самим тим преместићемо комплетан теретни саобраћај из зоне Змајеве школе и Југопетролове пумпе, као и почетка главне улице – објаснио је Чучковић.

Он је нагласио, да ће део који је сада паркинг за робну пијацу, бити што је могуће касније затворен, како би се свакодневна динамика око овог дела града несметано одвијала, такође затварање овог дела улице биће благовремено најављено.

Члан Већа општине Обреновац Милош Станковић посебно је истакао, да ће изградњом Тамнавске улице бити растерећен саобраћај у градској зони општине Обреновац.

–Изградњом Тамнавске улице, повећаће се степен безбедности у Улици Љубе Ненадовића,такође Белопољска која је у овом тренутку изузетно прометна, постаће растерећенија и безбеднија изградњом Тамнавске – навео је Станковић.